Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Krajniak: Schválená novela ústavy zlepšuje aj sociálnu spravodlivosť

Na archívnej snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Strana Sme rodina je podľa slov Krajniaka garantom toho, že sociálne práva ľudí zostanú buď zachované, alebo sa budú zvyšovať, respektíve sa budú zavádzať nové sociálne práva.

Bratislava 9. decembra (TASR) – Schválená novela ústavy zlepšuje aj sociálnu spravodlivosť v SR. Uviedol to na brífingu po schválení novely Ústavy SR v Národnej rade (NR) SR minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina).

"Chcem s radosťou konštatovať, že bola práve v parlamente schválená novela Ústavy SR, ktorá zavádza a zlepšuje nielen spravodlivosť na Slovensku, ale aj sociálnu spravodlivosť," priblížil.

Strana Sme rodina je podľa jeho slov garantom toho, že sociálne práva ľudí zostanú buď zachované, alebo sa budú zvyšovať, respektíve sa budú zavádzať nové sociálne práva.

"V schválenej novele ústavy zavádzame tri práva garantované ústavou SR každému občanovi. "Po prvé, zavádzame právo odísť do dôchodku po stanovenom počte odpracovaných rokov. Po druhé, zavádzame právo, že nikto nesmie byť diskriminovaný pri vyplácaní dôchodku iba preto, že venoval časť svojho života výchove detí. Po tretie, zavádzame právo každého pracujúceho občana, aby časťou svojich daní a odvodov mohol prispievať priamo svojim rodičom, ktorý sú na dôchodku," dodal minister práce.