Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Krajniak upozorňuje na podvodný e-mail, javí sa ako od rezortu práce

Na archívnej snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Ako zdôraznil Krajniak, v prípade pochybností sa dá overiť, či e-mail pochádza z úradu rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Bratislava 11. januára (TASR) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR si všimlo, že sa v e-mailoch objavila podvodná správa z adresy spolocnastaroslivost@gmail.com. E-mail sa vydáva, že pochádza z rezortu práce, ale ide o podvod. Upozorňuje na to minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) na sociálnej sieti.

Ako zdôraznil Krajniak, v prípade pochybností sa dá overiť, či e-mail pochádza z úradu rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny. "Naše e-maily posielame z adresy @employment.gov.sk," upozornil Krajniak. Ak má príjemca e-mailu pochybnosti, či e-mail prišiel z ministerstva práce, mal by skontrolovať adresu odosielateľa a minister takisto radí prípadne kontaktovať príslušné oddelenie rezortu práce. Krajniak vyzýva ľudí, aby neotvárali e-maily z adresy spolocnastarostlivost@gmail.com a ani neklikali na prílohy v ňom.