Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Krajniak zrušil najbližšie plenárne zasadnutie tripartity

Na archívnej snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme Rodina) Foto: TASR Martin Baumann

Dôvodom je ohlásená neúčasť Konfederácie odborových zväzov SR.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) zrušil najbližšie plenárne zasadnutie tripartity, ktoré bolo naplánované na 28. septembra. TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Eva Rovenská. Dôvodom je ohlásená neúčasť Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR.

"KOZ SR v pondelok (21. 9.) emailom oznámila neúčasť svojich zástupcov na zasadnutí predsedníctva Hospodárskej a sociálnej rady SR a aj na plenárnom zasadnutí Hospodárskej a sociálnej rady SR," spresnila Rovenská s tým, že pre neprítomnosť odborárov nie je Hospodárska a sociálna rada SR uznášaniaschopná a nemôže prijímať závery z rokovania.

"Vláda SR a Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR majú úprimný záujem pokračovať v sociálnom dialógu so zástupcami zamestnancov a zástupcami zamestnávateľov," podotkla Krajniakova hovorkyňa s tým, že minister je pripravený rokovať s každým partnerom, ktorý chce rokovať a viesť sociálny dialóg, s cieľom čo najlepšie zastupovať záujmy obyvateľov Slovenska.