Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Krajniak: Sociálnym zariadeniam sme pomohli zaplatiť zvýšené faktúry

Na snímke dočasne poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

V zime vyplatili 720 zariadeniam dotáciu na inflačnú pomoc v sume viac ako 17,7 milióna eur.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v decembri pomohlo poskytovateľom sociálnych služieb, predovšetkým zariadeniam sociálnych služieb (ZSS), zaplatiť zvýšené faktúry za energie. V zime vyplatili 720 zariadeniam dotáciu na inflačnú pomoc v sume viac ako 17,7 milióna eur. Dotáciou pomohli aj zariadeniam starostlivosti o deti do troch rokov, teda jasliam. V utorok o tom informoval na tlačovej konferencii dočasne poverený minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).



"Všetkým poskytovateľom sociálnych služieb, ktorí požiadali o pomoc s platbami za energie, sme včas pomohli zmierniť ich rastúce náklady na energie a ďalšie výdavky," uviedol Krajniak.



Do konca decembra MPSVR tak pomohlo mestám, obciam a vyšším územným celkom (VÚC), teda verejným poskytovateľom sociálnych služieb (247 žiadostí) sumou o niečo viac ako 11 miliónov eur. Neverejným poskytovateľom (473 žiadostí) pomohlo sumou takmer 6,7 milióna eur. Vyplatenú dotáciu môžu poskytovatelia využiť do konca marca.