Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Názor ľudí na kvalitu krajských ciest zisťoval NKÚ dotazníkom

Ilustračné foto Foto: TASR / Pavol Ďurčo

Dotazník súvisí s kontrolou NKÚ, ktorá bola zameraná na cesty II. a III. triedy.

Bratislava 5. júla (TASR) - Ku kvalite krajských ciest sa mohol vyjadriť ktorýkoľvek obyvateľ Slovenska. Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) totiž od februára do júna zverejnil na svojej internetovej stránke dotazník, kde mohla svoju spokojnosť či nespokojnosť s krajskými cestami vyjadriť široká verejnosť.

Dotazník súvisí s kontrolou NKÚ, ktorá bola zameraná na cesty II. a III. triedy. Tá sa práve v týchto dňoch končí a jej výsledky budú spolu s výsledkami dotazníka súčasťou Súhrnnej správy, ktorú pripraví NKÚ k tejto téme. Stane sa tak až na základe výsledkov kontrol zo všetkých krajov.

Úrad chcel podľa jeho riaditeľky odboru komunikácie a styku s verejnosťou Ivety Bielikovej aj prostredníctvom dotazníka zistiť názor verejnosti na danú situáciu v oblasti regionálnej dopravy.

Formou podobného dotazníka NKÚ oslovil aj Združenie cestných dopravcov Česmad Slovakia. "Vyplnené dotazníky nám poukážu na problémy a nedostatky, ktoré sú veľmi vážnou témou v našej spoločnosti a pomôžu aj pri navrhovaní opatrení na zastavenie trendu prehlbovania disproporcií medzi regiónmi," priblížila Bieliková. Aby sa následne zabezpečila porovnateľná kvalita ciest druhých a tretích tried v jednotlivých regiónoch Slovenska.

V dotazníku mohla verejnosť odpovedať napríklad na to, ako je spokojná s kvalitou týchto ciest, ich zimnou údržbou či dopravným značením, ktoré je na nich umiestnené. Alebo tiež, či sa danému človeku stala dopravná nehoda, ktorá bola zapríčinená poškodením cesty.