Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Kryptomeny sa v piatok prudko oslabili

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Dôvodom je sprísňovanie menovej politiky predovšetkým v USA, čo spôsobilo, že investori sa zbavovali rizikovejších aktív.

Londýn 19. augusta (TASR) - Kryptomeny sa v piatok prudko oslabili, keď náhly výpredaj spôsobil, že cena bitcoinu padla na trojtýždňové minimum. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Cena bitcoinu sa v piatok ráno znížila až takmer na 21.400 USD (21.025,74 eura). Najväčšia a najznámejšia digitálna mena neskôr zmazala malú časť strát, tesne po druhej popoludní stredoeurópskeho letného času sa podľa CoinMarketCap obchodovala s mínusom 8,9 % (v priebehu 24 hodín) po 21.468,77 USD. Druhá najväčšia kryptomena ether padla o 8,52 % na 1702,82 USD.

Príčina náhleho výrazného oslabenia kryptomien nie je jasná. Aktuálny vývoj podľa analytičky firmy Hargreaves Lansdown Susannah Streeterovej nevykazuje znaky prudkého pádu, po ktorom sa aktíva výrazne oživia, keďže kryptomeny pokračovali v oslabovaní. "Zdá sa pravdepodobné, že to bol výsledok nejakej rozsiahlej transakcie."

Kryptomeny sa od začiatku roka prudko oslabili. Dôvodom je sprísňovanie menovej politiky predovšetkým v USA, čo spôsobilo, že investori sa zbavovali rizikovejších aktív.

(1 EUR = 1,0178 USD)