Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Kurz eura vzrástol

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V pondelok neskoro popoludní sa predávalo po 1,1810 USD.

Frankfurt nad Mohanom 26. júla (TASR) - Spoločná európska mena sa na začiatku týždňa posilnila. V pondelok neskoro popoludní sa predávala po 1,1810 USD.

Európska centrálna banka stanovila v pondelok popoludní referenčný kurz na 1,1787 (v piatok: 1,1767) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8484 (0,8498) eura.

Obchodovanie na devízovom trhu bolo na začiatku týždňa nepokojné a kurz eura niekoľkokrát zmenil smerovanie, čo odráža krehkú náladu na akciových trhoch. Negatívny vplyv na náladu malo ďalšie sprísňovanie regulácie zo strany Pekingu, čo pripomenulo investorom riziko, ktorému sú v Číne vystavení.

Negatívny vplyv na euro malo aj zhoršenie podnikateľskej nálady v Nemecku. Index podnikateľskej dôvery inštitútu Ifo nečakane klesol. Podľa šéfa Ifo Clemensa Fuesta dôvodom sú pretrvávajúce problémy vo svetovom obchode a rastúci počet prípadov ochorenia COVID-19.

Popoludní spoločnú európsku menu podporila správa z realitného trhu USA. Predaj nových domov v júni prekvapivo klesol tretí mesiac po sebe a bol najnižší za viac než 1 rok.