Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Kurz eura v stredu takmer stagnoval

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Situácia na finančných trhoch sa mierne upokojila po tom, čo centrálne banky a vlády prijali rozsiahle opatrenia na zmiernenie následkov koronakrízy.

Frankfurt nad Mohanom 25. marca (TASR) - Spoločná európska mena uprostred týždňa takmer stagnovala. Situácia na finančných trhoch sa mierne upokojila po tom, čo centrálne banky a vlády prijali rozsiahle opatrenia na zmiernenie následkov koronakrízy.

Euro sa v stredu neskoro popoludní predávalo po 1,0802 USD, čo bolo len o málo viac ako v skorom obchodovaní. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu referenčný kurz na 1,0827 (v utorok: 1,0843) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,9236 (0,9223) eura.

V USA sa senátori dohodli na rozsiahlom balíku podpory pre ekonomiku. Predpoludním sa potom dostal dolár pod tlak a kurz eura vzrástol až na 1,0850 USD/EUR. Neskôr však spoločná meny prišla o väčšinu ziskov. Jedným z dôvodov bol aj rekordný prepad indexu podnikateľskej dôvery inštitútu Ifo. Najdôležitejší nemecký konjunkturálny barometer zaznamenal najvýraznejšie zníženie od znovuzjednotenia krajiny a dostal sa najnižšie od júla 2009. "Nemecká ekonomika sa nachádza v šoku," uviedol šéf Ifo Clemens Fuest.