Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

L. Kamenický chce preveriť zadržanie kamióna s drogami prieskumom

Na snímke člen predsedníctva SMERu-SD Ladislav Kamenický. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podpredseda finančného výboru verí, že vládna koalícia umožní aj svojimi hlasmi vykonať prieskum na Finančnej správe SR.

Bratislava 6. augusta (TASR) – Opozičnú stranu Smer-SD znepokojil postup colníkov pri zadržaní 1,5 tony pervitínu v hodnote približne dvoch miliárd eur. Prílišná snaha colníkov podľa strany pravdepodobne zmarila možnosť vystopovať príjemcov zásielky, a tým aj možnosť rozbiť kriminálnu sieť, ktorá drogy distribuuje. Podpredseda finančného výboru NR SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) preto navrhne zvolať poslanecký prieskum na Finančnej správe SR. Informoval o tom vo štvrtok hovorca strany Ján Mažgút.

"Postup, ktorý mohol zmariť celé vyšetrovanie, preveruje Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Podľa medializovaných informácií vyšetrovateľ už začal v tejto veci konať a vedie trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom," uviedol Mažgút. Kamenický spresnil, že "účelom prieskumu bude, aby poslanci národnej rady dostali čo najviac informácií o boji colníkov proti pašovaniu drog na Slovensko, respektíve o dostupných informáciách týkajúcich sa tejto kauzy".

Podpredseda finančného výboru verí, že vládna koalícia umožní aj svojimi hlasmi vykonať prieskum na Finančnej správe SR. "V minulosti som bol počas dvoch volebných období predsedom a podpredsedom tohto výboru. Počas môjho pôsobenia v koalícii sme nikdy neodmietli poslanecký prieskum navrhovaný opozíciou, preto som veľmi zvedavý, aký bude postoj poslancov koalície v tejto spoločensky veľmi významnej téme," dodal Kamenický.