Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

V Liptovskom Mikuláši chystajú rekonštrukciu vodovodného potrubia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Vodári k nej pristúpili z dôvodu niekoľkých porúch na tomto vodovodnom potrubí v decembri minulého roka. Potrubie slúži ako hlavný prívod vody do mesta.

Liptovský Mikuláš 4. októbra (TASR) - Prívodné vodovodné potrubie na Belopotockého ulici v Liptovskom Mikuláši bude Liptovská vodárenská spoločnosť (LVS) rekonštruovať na prelome októbra a novembra. Zásobovanie pitnou vodou počas rekonštrukcie zabezpečí z iného vodárenského zdroja. TASR o tom informovala Eva Petranová z LVS.

"Ešte pred samotnou rekonštrukciou budeme medzi 4. a 8. októbrom vykonávať skúšku zásobovania pitnou vodou obyvateľov mesta a mestskej časti Ondrašová z vodárenského zdroja, ktorým je zásobované sídlisko Podbreziny," povedal generálny riaditeľ LVS Matej Géci.

Rekonštrukcia sa začne orientačne od 18. októbra s predpokladaným ukončením najneskôr 5. decembra. Vodári k nej pristúpili z dôvodu niekoľkých porúch na tomto vodovodnom potrubí v decembri minulého roka. Potrubie slúži ako hlavný prívod vody do mesta. Obmedzenie či prerušenie dodávok pitnej vody vtedy pocítili najmä obyvatelia v okolí Belopotockého ulice a časti sídliska Nábrežie, rovnako obyvatelia na koncových vetvách vodovodných potrubí. "Pri odstraňovaní havárií došlo k viacerým komplikáciám. Preto teraz kompletne vymeníme približne 550 metrov potrubia za nové a zrekonštruujeme vybavenie šiestich šácht, aby sme vedeli v budúcnosti zabezpečiť reguláciu na starej vodovodnej sieti," vysvetlil Géci.

Práce sa začnú od hrádze rieky Váh. Opravu budú vykonávať bezvýkopovou metódou dodávateľsky v spolupráci s pracovníkmi LVS, ktorí budú súbežne robiť rekonštrukcie šácht.