Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

LEO Express po prvýkrát zastaví v Prešove, uvíta ho i primátorka

Na archívnej snímke primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová Foto: TASR/Milan Kapusta

Ceny cestovných lístkov na vlaky českého prepravcu sú dynamické a menia sa s blížiacim sa časom odchodu a predpokladanou obsadenosťou spojov.

Prešov 12. decembra (TASR) - Prvé priame nočné spojenie s Prahou ponúkne železničný dopravca LEO Express všetkým obyvateľom Prešova už oddnes. Vlak zastaví v metropole Šariša o 23.44 h a do Prahy bude odchádzať dve minúty pred polnocou. Na uvítaní nového dopravcu v Prešove sa zúčastní i primátorka mesta Andrea Turčanová

"Priamy spoj priamo z prešovskej stanice ocenia nielen Prešovčania, ale i ľudia z blízkeho okolia, ktorí už nebudú musieť čakať na prestupných zastávkach," uviedla Turčanová s dôraznom, že dnes je každá minúta vzácna. Dodala, že v Prešove tak môžu očakávať aj turistov, ktorých doteraz práve tieto prestoje odrádzali a stihnú si vychutnať napríklad atmosféru prešovských vianočných trhov. "Oceňujem priame spojenie s Prahou, ktoré máme odteraz každý pracovný deň, pritom naopak, s naším hlavným mestom len raz týždenne," zdôraznila primátorka.

Ceny cestovných lístkov na vlaky českého prepravcu sú dynamické a menia sa s blížiacim sa časom odchodu a predpokladanou obsadenosťou spojov. Cestujúci majú pritom na výber z troch cestovných tried a novinkou je aj detský oddiel pre rodiny s deťmi.

"Prešov je dôležitým dopravným uzlom, ktorý si zaslúži priame spojenie s Prahou so štandardom služieb, ktorý cestujúcim ponúkame. Sme radi, že na palube po novom privítame obyvateľov Prešova a okolitých obcí, pre ktorých budú naše nové spoje významnou časovou i finančnou úsporou," doplnil Peter Koehler zo spoločnosti LEO Express. Nočný spoj z Prešova bude vyrážať denne o 23.58 h s príchodom do Prahy o 8. hodine. V opačnom smere môžu cestujúci využiť spoj z Prahy o 14.11 h s príchodom do Prešova o 22.30 h.