Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Lesy SR predstavujú na Agrokomplexe poľovníctvo i ťažkú techniku

47. ročník výstavy Agrokomplex Nitra Foto: TASR- Henrich Mišovič

Štátny podnik vystavuje poľovnícke trofeje jeleňov, danielov, muflónov a diviakov ulovených v režijných poľovných revíroch.

Nitra 19. augusta (TASR) – Poľovníctvo aj ťažkú techniku prezentuje na 47. ročníku Medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstave Agrokomplex v Nitre štátny podnik Lesy SR. Tohtoročná výstava reflektuje na aktuálne témy súvisiace s klimatickými zmenami. Tie priamo ovplyvňujú nielen poľnohospodársku produkciu, ale aj oblasť lesného hospodárstva, skonštatoval generálny riaditeľ podniku Ján Marhefka. Agrokomplex potrvá do nedele 21. augusta.

V exteriéri výstaviska Lesy SR vystavujú v rámci lesnej techniky Tatru s nadstavbou na vozenie dvojmetrových výrezov, drapák a iné súčasti, ktoré sa vyrábajú priamo v Odštepnom závode lesnej techniky v Banskej Bystrici. Svoju produkciu predstavuje aj Odštepný závod Semenoles, ktorý ponúka bohatý výber domácich aj cudzokrajných okrasných drevín. V stánku štátneho podniku majú návštevníci príležitosť dozvedieť sa viac o podniku, jeho zameraní, štruktúre, činnostiach, ale i o možnostiach poplatkového lovu. Pre deti je pripravená lesná pedagogika so širokou paletou svojich aktivít.

Súčasťou Agrokomplexu je v tomto roku aj Celoštátna poľovnícka výstava s medzinárodnou účasťou s názvom Poľovníctvo a príroda 2022. Raz za päť rokov ju organizuje Slovenská poľovnícka komora s participáciou štátneho podniku Lesy SR, ako aj s ostatnými lesníckymi organizáciami na Slovensku. Poľovníci spolu s lesníkmi pripravili prehliadku viac ako 1224 zlatých a raritných trofejí.

Štátny podnik vystavuje poľovnícke trofeje jeleňov, danielov, muflónov a diviakov ulovených v režijných poľovných revíroch. Ide o trofeje, ktoré dosiahli bodovú hodnotu na udelenie zlatej medaily.