Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Letisko vo Frankfurte dosiaholo v 1. kvartáli zisk 16 miliónov eur

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

V prvom štvrťroku hospodárenie Fraportu poznamenala séria štrajkov v nemeckom národnom leteckom prepravcovi Lufthansa. Spoločnosť napriek tomu zvýšila svoje tržby o približne 16 %.

Frankfurt nad Mohanom 14. mája (TASR) - Spoločnosť Fraport, prevádzkovateľ najväčšieho nemeckého letiska vo Frankfurte nad Mohanom, dosiahla v prvom štvrťroku nečakane dobré výsledky. Zisk za tri mesiace do konca marca vo výške 16 miliónov eur nasledoval po strate 22 miliónov eur, ktorej spoločnosť čelila v prvom kvartáli minulého roka. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

V prvom štvrťroku hospodárenie Fraportu poznamenala séria štrajkov v nemeckom národnom leteckom prepravcovi Lufthansa. Spoločnosť napriek tomu zvýšila svoje tržby o približne 16 %, najmä vďaka vyššiemu počtu cestujúcich na letiskách mimo Nemecka, napríklad v slovinskej Ľubľane a brazílskej Fortaleze.

Spoločnosť je na dobrej ceste k dosiahnutiu svojich cieľov na tento rok, uviedol generálny riaditeľ Fraportu Stefan Schulte. Letisko podľa neho v roku 2024 prepraví 61 až 65 miliónov cestujúcich a prevádzkový zisk EBITDA bude na úrovni 1,26 miliardy eur až 1,36 miliardy eur. V roku 2019, ktorý predchádzal pandémii koronavírusu, skupina vybavila na svojom hlavnom letisku 70,6 milióna cestujúcich.