Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Levice ukážu projekty, ktoré chcú zdroje z participatívneho rozpočtu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Ako pripomenul magistrát, o dotáciu na svoje aktivity sa môžu uchádzať občianske združenia, neziskové organizácie i fyzické osoby.

Levice 21. februára (TASR) - Levická radnica pripravuje verejnú prezentáciu projektov, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu mesta. Ako informoval mestský úrad, podujatie sa bude konať 28. februára v synagóge na Ulici Kálmána Kittenbergera.

Ako pripomenul magistrát, o dotáciu na svoje aktivity sa môžu uchádzať občianske združenia, neziskové organizácie i fyzické osoby. "Na to, aby bol projekt úspešný, musí mať verejnoprospešný charakter a jeho výsledok musí byť prístupný obyvateľom mesta. Okrem toho musí byť realizovateľný v rámci jedného kalendárneho roka na území mesta. Nesmie byť finančne podporený v rámci iného mechanizmu," uviedol mestský úrad.

Cieľom participatívneho rozpočtu mesta má byť predovšetkým podpora aktívnych ľudí a ich zapojenie do rozhodovania o použití časti finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. "Podporené projekty potom slúžia obyvateľom Levíc a prispejú ku skvalitneniu a zlepšeniu života v meste alebo jeho časti. Zamerané môžu byť napríklad na úpravy verejného priestoru, voľnočasové, kultúrne, pohybové i tvorivé aktivity," doplnila radnica.