Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Liberty má záujem o oceliarsku divíziu Thyssenkrupp

Na archívnej snímke zamestnanec pracuje v závode oceliarskeho a technologického koncernu ThyssenKrupp, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Nemecká vláda sa musí urýchlene rozhodnúť, či prevezme podiel v oceliarskej divízii a podporí tak toto odvetvie, povedal Tekin Nasikkol.

Londýn 16. októbra (TASR) - Oceliarska skupina Liberty Steel Group, ktorú vlastní indicko-britský miliardár Sanjeev Gupta, v piatok oznámila, že predložila nezáväznú ponuku na prevzatie aktív v oblasti ocele od nemeckého priemyselného gigantu Thyssenkrupp.

Liberty vo svojom vyhlásení uviedla, že „je otvorená intenzívnejšiemu dialógu s Thyssenkrupp a chcela by sa viac angažovať a predložiť potenciálnu záväznú ponuku".

Vo štvrtok (15. 10.) pritom šéf zamestnaneckej rady v oceliarskej divízii Thyssenkrupp Tekin Nasikkol povedal, že nemecká vláda sa musí urýchlene rozhodnúť, či prevezme podiel v oceliarskej divízii a podporí tak toto odvetvie, ktoré je kľúčové pre ďalší významný sektor hospodárstva - automobilový priemysel.

Nasikkol dodal, že situácia je vážna a produkcia ocele potrebuje podporu. Podľa neho by prevzatie podielu štátom bol v súčasnej kríze správny krok.