Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 19. jún 2024Meniny má Alfréd
< sekcia Ekonomika

Liptovskú vodárenskú spoločnosť povedie nový generálny riaditeľ

ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Nový riaditeľ pôsobil vo viacerých vodárenských spoločnostiach v rámci Slovenska.

Liptovský Mikuláš 14. januára (TASR) - Novým generálnym riaditeľom Liptovskej vodárenskej spoločnosti (LVS) sa stal Marián Lesanský. Vymenovali ho dnes popoludní členovia dozornej rady podniku.

"Budem sa snažiť o lepšiu komunikáciu s našimi zákazníkmi a skvalitnenie služieb pre nich. Podľa mojich informácií prichádzam do dobre fungujúcej spoločnosti, takže chcem nadviazať na prácu môjho predchodcu," povedal pre TASR Lesanský.

Nový riaditeľ pôsobil vo viacerých vodárenských spoločnostiach v rámci Slovenska. Podľa primátora predsedu dozornej rady Jána Blcháča má Marián Lesanský v tejto oblasti bohaté skúsenosti a príslušné vzdelanie. "Verím, že bude usmerňovať chod spoločnosti v súlade s jej dlhodobou víziou. Som presvedčený, že pod jeho vedením sa budú vodárne významne rozvíjať, ako to bolo napríklad v rokoch 2007 až 2010. Vtedy sa nám podarilo získať značné finančné prostriedky na kanalizáciu v niekoľkých obciach horného a stredného Liptova, výstavbu a rekonštrukciu čistiarní odpadových vôd," uviedol.

Vedením vodární bol od februára minulého roka dočasne poverený Tomáš Benikovský. Zostáva pracovať v spoločnosti a vracia sa na pôvodnú pozíciu výrobného riaditeľa. "Vodárne čakajú nové výzvy. Budem sa ich snažiť v úzkej spolupráci s novým generálnym riaditeľom napĺňať. Zamerať sa chceme predovšetkým na zásobovanie pitnou vodou," konštatoval. V LVS má viac ako 45-% podiel mesto Liptovský Mikuláš.