Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

Lokálne komunity sa môžu opäť uchádzať o grant Nadácia COOP Jednota

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

O pridelenie finančného grantu môžu do 31. marca žiadať orgány miestnej samosprávy, mimovládne organizácie či vzdelávacie inštitúcie.

Bratislava 17. februára (TASR) - Projekty posilňujúce regionálny rozvoj sa i v tomto roku môžu uchádzať o finančnú podporu. Rozdelia si 156.000 eur, ktorý alokovala Nadácia COOP Jednota v šiestom ročníku grantového programu zameraného na podporu lokálnych komunít.

Cieľom projektu je podporovať lokálne komunity a účasť občanov na miestnom a regionálnom rozvoji formou drobných stavieb, ako sú športoviská, komunitné záhrady, besiedky a prístrešky, autobusové zastávky, vonkajšie športové areály či detské ihriská. Tiež podporovať udržanie zelene, ochranu životného prostredia, propagáciu tradícií, športových klubov a cyklotrás.

O pridelenie finančného grantu môžu do 31. marca žiadať orgány miestnej samosprávy, mimovládne organizácie či vzdelávacie inštitúcie. Udelených bude najviac 26 grantov v maximálnej výške 6000 eur. O získaní samotných grantov rozhodnú zákazníci hlasovaním, ktoré bude od 15. mája do 15. júna.