Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Lotériová spoločnosť Tipos vlani vyplatila výhry vo výške 615 mil. eur

Marek Kaňka, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. Foto: Andrej Hrušovský

Okamžité lotérie známejšie ako žreby sú podľa hovorkyne čoraz populárnejšie, a to napriek tomu, že sa predaja žrebov dotkla aj koronakríza.

Bratislava 17. februára (TASR) – Národná lotériová spoločnosť Tipos vlani pri dosiahnutom obrate 683 miliónov eur vyplatila hráčom výhry vo výške 615 miliónov eur. Najvyšší objem výhier vyplatil Tipos v internetových hrách, nasledovali číselné lotérie a žreby. V stredu o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Ivana Skokanová.

Hráčom v internetových hrách vyplatila spoločnosť Tipos takmer 404 miliónov eur, číselné lotérie priniesli hráčom výhry v celkovej výške viac ako 162 miliónov eur. "Najviac stávok uzatvorili naši hráči v hre Loto, nasledovala lotéria Eurojackpot. V týchto dvoch číselných lotériách sme vyplatili aj najvyššie výhry. V Eurojackpote sme navyše minulý rok vyplatili doteraz vôbec najvyššiu výhru – takmer 59 miliónov eur jednému hráčovi," uviedla Skokanová. V "rýchloobrátkových" hrách Klub Keno a eKlub Keno hráči vlani získali výhry v celkovej hodnote takmer 13,8 milióna eur.

Okamžité lotérie známejšie ako žreby sú podľa hovorkyne čoraz populárnejšie, a to napriek tomu, že sa predaja žrebov dotkla aj koronakríza. Spoločnosť Tipos vyplatila v minulom roku výhercom okamžitých lotérií až 48,5 milióna eur.