Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Lučenská firma Invictum Holdings môže dostať vyše dvojmiliónový stimul

Ilustračné foto Foto: TASR

Firma plánuje v nasledujúcich rokoch výrazný nárast podnikateľských aktivít prostredníctvom založenia spoločností v Ugande, Tanzánii, Hongkongu, Juhoafrickej republike, Srbsku či Rakúsku.

Bratislava 31. januára (TASR) – Spoločnosť Invictum Holdings plánuje v Lučenci vybudovať centrum podnikových služieb. Investícia v celkovej výške 7,7 milióna eur má do roku 2025 priniesť 86 nových pracovných miest. Od štátu by firma mohla dostať investičný stimul vo výške takmer 2,4 milióna eur. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, o ktorom by mala v stredu (2. 2.) rokovať vláda.

Invictum Holdings je rodinná firma s pôvodným zameraním na lesnícko-drevársky sektor a je majetkovo prepojená na sedem ďalších spoločností. "Zámer prijímateľa na zriadenie nového centra podnikových služieb je dôsledkom plánovaného rozšírenia skupiny. Rast vyžaduje podporu z centra podnikových služieb, keďže novým spoločnostiam v zahraničí plánuje prijímateľ poskytovať komplexné podnikové služby vrátane účtovníctva, informačných technológií, vnútorného auditu, finančného poradenstva, riadenia nákupu a kontrolingu obchodu," uviedlo Ministerstvo hospodárstva SR v predloženom návrhu.

Firma plánuje v nasledujúcich rokoch výrazný nárast podnikateľských aktivít v rámci skupiny Invictum prostredníctvom založenia spoločností v Ugande, Tanzánii, Hongkongu, Juhoafrickej republike, Srbsku či Rakúsku. Rezort hospodárstva spresnil, že navrhovaná investičná pomoc by mala byť vo forme úľavy na dani z príjmov v nominálnej hodnote 666.000 eur a vo forme príspevku na vytvorené nové pracovné miesta v nominálnej hodnote necelých 1,7 milióna eur. Služby bude novozriadené centrum poskytovať výhradne členom skupiny.