Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Lufthansa nasadí na Malorku pre veľký dopyt obrie lietadlo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lufthansa spresnila, že v uplynulých týždňoch zaznamenala strmý skok v rezerváciách na domácom trhu, keďže obavy Nemcov z pandémie sa zmierňujú vďaka klesajúcemu počtu infekcií a pokroku pri očkovaní.

Frankfurt nad Mohanom 11. júna (TASR) - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa v piatok uviedla, že zavádza "mimoriadne opatrenia", aby dokázala uspokojiť prudký rast rezervácií letov na španielsky prázdninový ostrov Malorka. Nasadí preto svoje Jumbo lietadlo na prepravu cestujúcich z Frankfurtu nad Mohanom.

Lufthansa spresnila, že v uplynulých týždňoch zaznamenala strmý skok v rezerváciách na domácom trhu, keďže obavy Nemcov z pandémie sa zmierňujú vďaka klesajúcemu počtu infekcií a pokroku pri očkovaní proti ochoreniu COVID-19 v celej Európe.

Na uspokojenie dopytu Nemcov, ktorí chcú ísť za slnkom, vymení Lufthansa 215-miestny Airbus A321, ktorý zvyčajne premáva na linke medzi Frankfurtom nad Mohanom a Palmou de Mallorca, za najväčšie lietadlo vo svojej flotile, Boeing 747-8 pre 364 osôb.

Tieto mimoriadne veľké lietadlá za normálnych okolností lietajú na transatlantických trasách, ale pre cestovné obmedzenia spojené s pandémiou ochorenia COVID-19 sú už zhruba rok uzemnené.
Na archívnej snímke nemeckí turisti prichádzajú na pláž Palma de Mallorca v Španielsku .
Foto: TASR/AP

Spoločnosť Lufthansa prijíma mimoriadne opatrenia, aby reagovala na výrazné zvýšenie dopytu po letoch do Palma de Mallorca,“ uvádza sa vo vyhlásení leteckej spoločnosti.

Boeing 747-8 poletí na obľúbený španielsky ostrov štyri víkendy počas júla a augusta, čo je kľúčová sezóna v Európe pre letecké spoločnosti.

Malorka je jedným z najobľúbenejších turistických cieľov Nemcov, ktorí ju niekedy označujú aj ako „17. spolkový štát“. Pred pandémiou navštívilo ostrov každý rok okolo päť miliónov nemeckých turistov.