Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Lufthansa čaká za 2. kvartál najlepšie výsledky od začiatku pandémie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tržby Lufthansy dosiahli za 2. štvrťrok 8,5 miliardy eur.

Frankfurt nad Mohanom 16. júla (TASR) - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa očakáva, že za obdobie apríl až jún zaznamená najlepšie kvartálne výsledky od začiatku pandémie. Aerolínie predpokladajú, že prevádzkový zisk by za 2. kvartál mohol dosiahnuť až 400 miliónov eur, zatiaľ čo za rovnaké obdobie pred rokom vykázala spoločnosť stratu vyše 800 miliónov eur. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Spoločnosť v piatkovom (15. 7.) oznámení uviedla, že za 2. štvrťrok počíta s prevádzkovým ziskom v rozmedzí "od 350 miliónov do 400 miliónov eur". V rovnakom období minulého roka zaznamenal nemecký národný prepravca, pod ktorý patria aj spoločnosti Eurowings, Austrian Airlines, Swiss International Air Lines a Brussels Airlines, prevádzkovú stratu 827 miliónov eur.

Tržby Lufthansy dosiahli za 2. štvrťrok 8,5 miliardy eur. V medziročnom porovnaní sa tak viac než zdvojnásobili, k čomu prispelo uvoľnenie protipandemických opatrení a následné oživenie v leteckej doprave. Celkové hospodárske výsledky za 2. kvartál zverejní Lufthansa 4. augusta.