Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Železnice začali s obnovou koľajového lôžka v stanici Lužianky

Železničná stanica Lužianky Foto: Tablet.TV

Železnice Slovenskej republiky od dnes až do piatka 8. júla obnovujú na železničnej stanici Lužianky pri Nitre koľajové lôžko výhybiek. Náhradná autobusová doprava pre cestujúcich nie je potrebná.

Nitra 4. júla (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú od dnešného dňa až do piatka 8. júla obnovovať na železničnej stanici Lužianky neďaleko Nitry koľajové lôžko výhybiek. Ako informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, v rámci výlukových prác budú výhybky vybraté koľajovým žeriavom, následne vymenia štrkové lôžko a tiež dožité drevené podvaly. Výhybky budú potom vložené späť na pôvodné miesto a vykoná sa oprava geometrickej polohy dotknutých výhybiek.

Práce vykonajú ŽSR vlastnými kapacitami. „Náhradná autobusová doprava nie je potrebná, pretože sa medzistaničných úsekov výluka nedotkne. ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach,“ uviedla Pavliková.