Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

LVMH a Tiffany potvrdili dohodu o nižšej cene akcií v rámci fúzie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tiffany súhlasila s prijatím nižšej ceny od spoločnosti LVMH s cieľom uzavrieť dohodu, ktorá bola na pokraji kolapsu.

Paríž 29. októbra (TASR) - Francúzsky výrobca luxusných produktov LVMH a americká klenotnícka spoločnosť Tiffany vo štvrtok oficiálne oznámili, že ukončili spory o prevzatie a dohodli sa na nižšej cene, aby mohli fúziu dokončiť.

Tiffany súhlasila s prijatím nižšej ceny od spoločnosti LVMH s cieľom uzavrieť dohodu, ktorá bola na pokraji kolapsu, uviedla vo štvrtok vo svojom vyhlásení francúzska skupina.

LVMH, popredný svetový výrobca luxusných produktov, a Tiffany, globálna klenotnícka firma, dnes oznamujú, že uzavreli dohodu upravujúcu určité podmienky svojej pôvodnej dohody tak, aby odrážala kúpnu cenu v hotovosti 131,50 USD (112,13 eura) na akciu,“ uvádza sa vo vyhlásení. „Ostatné kľúčové podmienky dohody o fúzii zostávajú nezmenené.

Predtým bola kúpna cena stanovená na úrovni 135 USD na akciu. Pri revidovanej cene akcií bude hodnota transakcie približne 15,77 miliardy USD, čo je pokles o zhruba 425 miliónov USD na základe počtu akcií Tiffany.

Spoločnosť LVMH, ktorá vlastní luxusné značky ako Louis Vuitton, Dior alebo Moët & Chandon, oznámila svoj zámer získať Tiffany koncom roka 2019. Francúzska spoločnosť však minulý mesiac od svojho návrhu ustúpila, keďže podľa nej predstavenstvo Tiffany po zverejnení dohody žiadalo sériu zlých rozhodnutí.

Tiffany tvrdila, že neexistuje platný dôvod na odstúpenie od dohody a podala sťažnosť na súd v Delaware, zatiaľ čo LVMH reagoval protinávrhom.

Súd v USA stanovil termín pojednávania na 5. januára 2021. Sudca v Delaware medzitým vyzval obe strany na rokovania, aby sa zabránilo súdnemu sporu. Výsledkom je upravená dohoda.

Táto vyvážená dohoda s predstavenstvom Tiffany umožňuje spoločnosti LVMH s dôverou pracovať na akvizícii Tiffany a pokračovať v diskusiách s vedením spoločnosti Tiffany o detailoch integrácie,“ uviedol riaditeľ LVMH Bernard Arnault.

Sme presvedčení ako nikdy predtým o ohromnom potenciáli značky Tiffany a veríme, že LVMH je tým pravým domovom pre Tiffany a jej zamestnancov počas tejto vzrušujúcej nasledujúcej kapitoly,“ dodal.

(1 EUR = 1,1727 USD)