Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

M. Krajniak ocenil osobnosti za rozvoj sociálnych služieb

Na snímke zo 4. mája 2022 minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR – Pavel Neubauer

Krajniak udelil sedem zlatých, 15 strieborných a 22 bronzových medailí a osem ďakovných listov.

Bratislava 9. júna (TASR) - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) odovzdal vo štvrtok na slávnostnom galavečere rezortné vyznamenania osobnostiam s mimoriadnym prínosom pre sociálnu spravodlivosť a ich aktívnu úlohu na rozvoji sociálnej politiky. Keďže minulý rok prekazila odovzdávanie ocenení pandémia COVID-19, tento ročník v sebe spájal ocenenia za roky 2020 a 2021.

Krajniak udelil sedem zlatých, 15 strieborných a 22 bronzových medailí a osem ďakovných listov. Ocenené osobnosti sú z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR, Sociálnej poisťovne, ako aj z ďalších podriadených rezortných organizácií.

"Väčšina z dnes ocenených ľudí v rezorte pracuje dlhé roky. Niektorí celý život. A neviem, či sme zažili náročnejšie obdobie, ako boli posledné dva a až tri roky. Pandémia covidu sa aj vďaka oceneným, vďaka práci celého rezortu nezmenila na pandémiu nezamestnanosti," uviedol Krajniak.

Ľudia v domovoch sociálnych služieb podľa neho urobili doslova nemožné, aby ochránili svojich klientov. "Vyplatili sme rekordné sumy na pomoc a podporu ľuďom, ktorých pandémia pripravila o živobytie. Kam som sa počas krízy pozrel, tam som videl prácu šikovných a obetavých ľudí, ktorí venovali enormné úsilie, aby pomohli ľuďom v jednej z najhorších kríz, v akej sa Slovensko ocitlo za posledných sedemdesiat rokov. Ďakujem vám. Využijem túto príležitosť, aby som sa zároveň na tomto mieste poďakoval aj vám, všetkým mojim kolegom a kolegyniam po celom Slovensku za vaše nasadenie a obetavosť," dodal minister práce.