Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Krajniak: Pri minimálnej mzde neustúpili zamestnávatelia ani odborári

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Medzirezortné pripomienkové konanie k návrhu už skončilo. Vznesených bolo 37 pripomienok, z toho 16 bolo zásadných.

Bratislava 4. augusta (TASR) – Zamestnávatelia ani odborári nechcú ustúpiť zo svojich požiadaviek pri minimálnej mzde. Informuje o tom na sociálnej sieti minister práce Milan Krajniak.

Minister sa v utorok stretol s prezidentom Konfederácie odborových zväzov Mariánom Magdoškom a rokovali o minimálnej mzde na budúci rok.

„Ani odborári, ani zamestnávatelia nechcú zo svojich pozícií ustúpiť. Rozumiem argumentom oboch. Jedna strana sa bojí hrozby prepúšťania, druhá chce čo najviac peňazí pre zamestnancov," uviedol Krajniak. Aj preto sa všetky zúčastnené strany podľa ministrových slov dohodli na spoločnom stretnutí. „Obe strany sa bijú za svoje presvedčenie, ale mojím cieľom je, aby vo finále vyhral ten tretí, v tomto prípade sú to všetci občania," dodal Krajniak.

Po tom, ako sa sociálni partneri na výške minimálnej mzdy na budúci rok nedohodli, ministerstvo práce predložilo návrh na jej zvýšenie na 620 eur v hrubom a chce zaviesť aj tzv. štartovaciu minimálnu mzdu pre dlhodobo nezamestnaných vo výške 465 eur v hrubom vyjadrení. Medzirezortné pripomienkové konanie k návrhu už skončilo. Vznesených bolo 37 pripomienok, z toho 16 bolo zásadných.