Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Ekonomika

Maďarská stavebná produkcia vzrástla v máji takmer o desatinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

K zrýchleniu rastu prispela v máji najmä oblasť bytovej výstavby, v rámci ktorej sa produkcia zvýšila o 12 %, zatiaľ čo v apríli rástla iba o 1,2 %.

Budapešť 15. júla (TASR) - Stavebná produkcia v Maďarsku pokračovala v máji v raste, už 13. mesiac v rade, tempo rastu sa však v porovnaní s vývojom v predchádzajúcom mesiaci prudko zrýchlilo. Poukázali na to v piatok zverejnené údaje maďarského štatistického úradu. Informoval o tom server RTTNews.

Produkcia v maďarskom stavebnom sektore vzrástla v máji medziročne o 9,9 %, zatiaľ čo v apríli rast dosiahol 3,2 %, najmenej za posledný rok. Stavebná produkcia rastie v Maďarsku nepretržite od mája minulého roka.

K zrýchleniu rastu prispela v máji najmä oblasť bytovej výstavby, v rámci ktorej sa produkcia zvýšila o 12 %, zatiaľ čo v apríli rástla iba o 1,2 %. Rástla aj produkcia v oblasti inžinierskych stavieb, a to o 7,7 %. V porovnaní s vývojom v apríli sa však tempo rastu v tomto segmente spomalilo, keď v apríli produkcia v oblasti inžinierskych stavieb vzrástla o viac než 11 %.