Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

Malacky dostali dotáciu 1,5 milióna eur na výstavbu športovej arény

Ilustračná snímka. Foto: deutschebank.ge

Mesto Malacky už zabezpečilo pozemok v lokalite Píla v blízkosti nového záchytného parkoviska s rozlohou 9300 štvorcových metrov.

Malacky 14. júla (TASR) – Mesto Malacky dostalo od vlády SR dotáciu 1,5 milióna eur na výstavbu športovej arény. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Ľubica Pilzová.

Mesto Malacky už zabezpečilo pozemok v lokalite Píla v blízkosti nového záchytného parkoviska s rozlohou 9300 štvorcových metrov. Aréna má mať vlastné obslužné parkovisko vrátane odstavného pásu pre autobusy. "Jej financovanie je naplánované ako kombinácia viacerých zdrojov. Okrem štátnej dotácie aj mestskými financiami a investičným úverom. Výslednú cenu realizácie vygeneruje proces verejného obstarávania na dodávateľa," spresnila Pilzová.

Návrh arény predstavuje športový tréningový komplex, ktorého súčasťou by mala byť okrem hokejovej haly aj multifunkčná športová hala na kolektívne športy, silovo-kondičná príprava, ubytovacie kapacity pre športovcov a potrebné technické zázemie. Projekt navrhuje dve nadzemné podlažia a okrem športových hál aj doplnkové funkcie, ako ubytovanie pre športovcov, hokejový trenažér, menšiu telocvičňu na rozcvičenie, priestory na regeneráciu, menšie obchodné prevádzky a priestory na správu objektu.

"Každá z hál má vlastné samostatné zázemie so šatňami a hygienou. Multifunkčná hala je navrhnutá na rôzne druhy športov s tým, že je možné ju spúšťacími sieťami priečne rozdeliť na dve až tri ihriská. Hokejová hala je navrhnutá ako tréningová s rozmerovými parametrami pre extraligu a prípadné zahraničné turnaje," spresnila Pilzová. Aréna má slúžiť obyvateľom Malaciek i celého okresu. Halu budú využívať rekreační športovci i športové kluby na prípravu, takže má podľa samosprávy znamenať dôležitý impulz aj pre profesionálny klubový šport.

Štát poskytol dotáciu vo výške 1,5 milióna na pripravovaný športový komplex v Malackách na základe návrhu na uvoľnenie finančných prostriedkov zo zdrojov kapitoly Všeobecná pokladničná správa. Ten na rokovanie vlády predložil Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Odhadované náklady na výstavbu centra, ktoré bude zahŕňať hokejovú i multifunkčnú halu, sú vo výške šiestich miliónov eur.