Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Maloobchodné tržby v Británii sa v decembri 2021 zvýšili

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Po začiatku nového roka 2022 sa budú maloobchodníci riadiť vládnymi aktualizáciami opatrení proti šíreniu pandémie.

Londýn 11. januára (TASR) - Maloobchodné tržby v Spojenom kráľovstve sa v decembri 2021 zvýšili aj napriek rýchlemu šíreniu variantu omikron nového koronavírusu. Ukázali to v utorok údaje britského maloobchodného konzorcia (British Retail Consortium, BRC).

Podľa týchto údajov maloobchodné tržby v Spojenom kráľovstve vzrástli v decembri medziročne o 2,1 % a za celý rok 2021 sa zvýšili o 9,9 %.

Helen Dickinsonová, výkonná riaditeľka BRC, v tejto súvislosti uviedla, že veľa ľudí sa rozhodlo nakupovať on-line namiesto v tzv. kamenných obchodoch a nákupných centrách. Spoločenské oblečenie bolo pritom opäť "v móde", pretože mnohí sa pre obavy z možného zavedenia obmedzení snažili nakúpiť si tento tovar pred prípadným zatvorením obchodov.

Po začiatku nového roka 2022 sa budú maloobchodníci riadiť vládnymi aktualizáciami opatrení proti šíreniu pandémie. Dúfajú pritom, že dôvera spotrebiteľov sa udrží a pomôže im vykompenzovať rastúce náklady, s ktorými sa pravdepodobne v dohľadnej budúcnosti stretnú, poznamenal Paul Martin, vedúci oddelenia maloobchodu v spoločnosti KPMG.