Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Maloobchodné tržby v Británii v apríli stagnovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Napriek stagnácii však boli údaje z maloobchodného trhu lepšie, než sa očakávalo, keďže analytici počítali s ich poklesom o 0,3 %.

Londýn 24. mája (TASR) - Po raste o vyše 1 % v marci maloobchodné tržby v Británii minulý mesiac stagnovali. Uviedol to v piatok britský štatistický úrad. Napriek stagnácii však boli údaje z maloobchodného trhu lepšie, než sa očakávalo, keďže analytici počítali s ich poklesom o 0,3 %.

Po nezapočítaní pohonných látok zaznamenali maloobchodné tržby v Británii v apríli medzimesačný pokles o 0,2 %. Na porovnanie, v marci dosiahli 1,4-percentný rast. Výsledok bol však opäť lepší, než očakávali analytici, ktorí počítali s poklesom o 0,5 %.

Na medziročnej báze sa maloobchodné tržby v apríli zvýšili o 5,2 % po 6,7-percentnom raste v marci. Čakal sa rast len o 4,5 %.

Bez započítania pohonných látok zaznamenali maloobchodné tržby rast o 4,9 % oproti 6,3-percentnému rastu v marci. Aj v tomto prípade bolo spomalenie rastu miernejšie, než očakávali analytici, ktorí počítali so spomalením až na 4,3 %.