Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Maloobchodné tržby v Británii vo februári stagnovali

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Oznámil to v piatok Úrad pre národnú štatistiku (ONS).

Londýn 22. marca (TASR) - Maloobchodné tržby v Spojenom kráľovstve vo februári stagnovali po náraste v prvom mesiaci roka. Oznámil to v piatok Úrad pre národnú štatistiku (ONS). TASR o tom informuje na základe správ Reuters a RTTNews.

Podľa najnovších údajov ONS sa maloobchodné tržby vo februári nezmenili oproti januáru, keď po revízii medzimesačne vzrástli o 3,6 %. Analytici pritom očakávali, že februárové tržby klesnú o 0,4 %.

Štatistiky odhalili, že vo februári sa zvýšili tržby v obchodných domoch a v obchodoch s odevmi a obuvou, zatiaľ čo tržby z predaja motorových palív, potravín a tovarov pre domácnosť klesli. No zároveň online predaj zaznamenal najväčší nárast od júla 2023.

Bez započítania palív sa maloobchodné tržby vo februári medzimesačne zvýšili o 0,2 %, čo je výrazné spomalenie po ich náraste v januári o 3,4 %.

V medziročnom porovnaní celkové maloobchodné tržby vo februári klesli o 0,4 % po zvýšení o 0,5 % v januári. Ekonómovia však očakávali, že sa tržby vo februári znížia viac, o 0,7 %.