Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Maloobchodné tržby v Nemecku v novembri medzimesačne vzrástli

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Štatistiky ďalej ukázali, že v novembri sa tržby z predaja nepotravinového tovaru zvýšili o 2,1 %, zatiaľ čo tržby z predaja potravín klesli o 1,3 %.

Wiesbaden 6. januára (TASR) - Maloobchodné tržby v Nemecku v novembri 2022 medzimesačne vzrástli, ale v medziročnom porovnaní sa znížili. TASR o tom informuje na základe predbežných údajov, ktoré v piatok zverejnil spolkový štatistický úrad Destatis.

Podľa štatistík sa tržby maloobchodníkov v najväčšej európskej ekonomike po úprave o sezónne vplyvy v novembri 2022 v reálnom vyjadrení zvýšili o 1,1 % oproti októbru, keď medzimesačne klesli o 2,8 %. Analytici predpovedali, že novembrové tržby stúpnu o 1 %.

Štatistiky ďalej ukázali, že v novembri sa tržby z predaja nepotravinového tovaru zvýšili o 2,1 %, zatiaľ čo tržby z predaja potravín klesli o 1,3 %. Aj tržby z on-line predaja a zásielkový predaj sa znížili, a to o 1,3 %.

V medziročnom porovnaní maloobchodné tržby v Nemecku v novembri 2022 klesli o 5,9 %, ale boli o 2,2 % vyššie ako pred tzv. koronakrízou.

Pokiaľ ide o celý rok 2022 prvé odhady naznačili, že maloobchodné tržby vzrástli len o 0,3 %.