Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Maloobchodné tržby v Taliansku v apríli medziročne stagnovali

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Tržby z predaja potravín v Taliansku sa pritom v apríli znížili o 0,8 %, ale tržby z predaja nepotravinárskych produktov stúpli o 0,6 %.

Rím 23. júna (TASR) - Maloobchodné tržby v Taliansku v apríli medziročne stagnovali. To je lepší výsledok ako predpovedali analytici, ktorí očakávali, že sa po marcovom prekvapujúcom poklese aj aprílové tržby znížia. Informovala o tom agentúra RTTNews na základe údajov, ktoré dnes zverejnil štatistický úrad Istat.

Presnejšie, analytici odhadovali, že obrat talianskych maloobchodníkov v apríli medziročne klesne o 0,5 % po tom, ako sa v marci nečakane znížil o 0,2 %, zatiaľ čo ekonómovia počítali s jeho nárastom o 0,4 %.

Tržby z predaja potravín v Taliansku sa pritom v apríli znížili o 0,8 %, ale tržby z predaja nepotravinárskych produktov stúpli o 0,6 %.

V medzimesačnom porovnaní talianske maloobchodné tržby na sezónne upravenej báze v apríli vzrástli o 0,7 % a prekonali odhady analytikov, ktorí očakávali, že rovnako ako v marci klesnú o 0,1 %.

Za tri mesiace od začiatku februára do konca apríla sa maloobchodné tržby v Taliansku zvýšili o 0,3 % v porovnaní s predchádzajúcimi tromi mesiacmi.