Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Maloobchodné tržby v Taliansku zostali v apríli na marcovej úrovni

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/AP

Predaj potravín pritom v apríli vzrástol medzimesačne o 0,7 %, zatiaľ čo predaj nepotravinových výrobkov klesol o 0,6 %.

Rím 8. júna (TASR) - Maloobchodné tržby v Taliansku, v tretej najväčšej ekonomike eurozóny, v apríli stagnovali po poklese v predchádzajúcom mesiaci. TASR o tom informuje na základe údajov, ktoré v stredu zverejnil taliansky štatistický úrad ISTAT.

Tržby talianskych maloobchodníkov podľa najnovších štatistík zostali v apríli nezmenené po poklese o 0,6 % v predchádzajúcom mesiaci.

Predaj potravín pritom v apríli vzrástol medzimesačne o 0,7 %, zatiaľ čo predaj nepotravinových výrobkov klesol o 0,6 %.

V medziročnom porovnaní hodnota maloobchodných tržieb v Taliansku rástla v apríli rýchlejším tempom, a to o 8,4 % po zvýšení o 5,6 % v marci. Aprílové tempo rastu tržieb bolo najväčšie za štyri mesiace.

ISTAT tiež uviedol, že online v apríli v porovnaní s minulým rokom stúpol o 1,9 %, čím sa zvrátil jeho pokles o 4,1 % v marci.

V objemovom vyjadrení sa maloobchodné tržby v Taliansku v apríli medzimesačne znížili o 0,4 % (o -0,8 % v marci) a medziročne vzrástli o 4,4 % (oproti 2,4 % mesiac predtým).