Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Matador chce v Nitre rozšíriť výrobu o dielce pre karosérie áut

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Projekt modernizácie zahŕňa úpravu existujúcich priestorov výrobno-skladovej haly pre potreby nových činností a osadenie nových technológií určených pre automobilový priemysel.

Nitra 10. októbra (TASR) – Spoločnosť Matador Automotive Vráble, a. s., plánuje vytvoriť nové výrobné a skladové priestory vo svojej prevádzke v Nitre. Situované by mali byť v priestoroch existujúceho priemyselného areálu v nitrianskej mestskej časti Dolné Krškany v existujúcej hale Mansi, ktorá aktuálne slúži na strojársku výrobu a je vo vlastníctve investora.

„Prítomnosť novej automobilky v Nitre poskytla príležitosť na expanziu výroby subdodávateľov pre automobilový priemysel. Aby bolo možné plniť rastúce požiadavky odberateľov kladené na investora, je potrebná modernizácia a rozširovanie existujúcej výroby,“ zdôvodnili svoj zámer zástupcovia spoločnosti Matador v zámere predloženom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Projekt modernizácie zahŕňa úpravu existujúcich priestorov výrobno-skladovej haly pre potreby nových činností a osadenie nových technológií určených pre automobilový priemysel. Nový výrobný proces bude zameraný na výrobu detailov – štrukturálnych vnútorných dielcov pre výrobu automobilových karosérií. Určené budú pre automobilový priemysel, napríklad pre Jaguar Land Rover. Kapacita výroby by mala dosiahnuť 5,4 milióna kusov hotových výrobkov a poloproduktov ročne. V navrhovanej výrobe bude v trojzmennej prevádzke pracovať 120 zamestnancov. Predpokladaný začiatok rekonštrukcie odhaduje investor na január až apríl budúceho roka v závislosti od získania stavebného povolenia, predpokladané ukončenie je naplánované na máj budúceho roka.