Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Matador Group zaviedol bezpečnostnú stratégiu na boj s koronavírusom

Výroba vysokorýchlostných pneumatík v Matador Púchov. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Stratégiou Bezpečný Matador chce skupina zabezpečiť dlhodobé a bezpečné fungovanie výrobných a riadiacich pracovníkov, ako aj bezproblémový priebeh všetkých projektov.

Bratislava 22. apríla (TASR) – Strojárenská skupina Matador Group zaviedla na zabránenie šíreniu nového koronavírusu novú bezpečnostnú stratégiu. Tá významne zvyšuje hygienický štandard v rámci jednotlivých spoločností skupiny, upravuje systém organizácie práce a aplikuje technológie určené na automatické meranie telesnej teploty či inštaláciu dezinfekčných brán. V stredu o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Michaela Bereta.

Stratégiou Bezpečný Matador chce skupina zabezpečiť dlhodobé a bezpečné fungovanie výrobných a riadiacich pracovníkov, ako aj bezproblémový priebeh všetkých projektov. Zároveň ňou chráni zamestnancov, ktorí zabezpečujú každodenný chod spoločnosti. "Chceme eliminovať potenciálne riziko šírenia nákazy a zabezpečiť ochranu našich zamestnancov a obchodných partnerov," uviedol Martin Kele, generálny riaditeľ Matador Group.

Súčasťou stratégie je tiež zriadenie kontaktných e-mailových adries pre poradenstvo v oblasti právnej, ekonomickej, personálnej a zdravotnej problematiky, ako aj psychologické poradenstvo. "Iba strategický prístup a inovatívne riešenia budú platiť na súčasnú krízu," dodal Kele.