Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Ekonomika

Materiál o údajnom tunelovaní VSS už má prokurátor ÚŠP

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pridelil mu ho špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Správa má opisovať údajne nezákonné prevody majetku VSS na iné organizácie či súkromné osoby, ktoré mali byť v spojení s vedením služby.

Bratislava 20. mája (TASR) - Spisový materiál, ktorý hovorí o údajnom tunelovaní vo Vojenskej spravodajskej službe (VSS), už má na stole prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).
Pridelil mu ho špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Ide o materiál, ktorý minulý týždeň doručil na špeciálnu prokuratúru denník Sme.

"Špeciálny prokurátor dnes pridelil vec prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry. Vzhľadom na to, že spisový materiál, ktorý bol predložený redaktormi denníka Sme, obsahuje informácie o činnosti Vojenského spravodajstva, ktoré môžu podliehať stupňu utajenia, nemôže Úrad špeciálnej prokuratúry poskytnúť bližšie informácie," povedala pre TASR hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová.

Správa, o ktorej minulý týždeň informoval spomínaný denník a odovzdal ju na ÚŠP, má opisovať údajne nezákonné prevody majetku VSS na iné organizácie či súkromné osoby, ktoré mali byť v spojení s vedením služby. Štát takto mal prísť o milióny eur, väčšinou tým, že tajní nakúpili majetok, zrekonštruovali ho za prostriedky štátu, potom ho označili za nepotrebný alebo dekonšpirovaný a za výrazne nižšiu cenu ho predali ľuďom, ktorí na tom zarobili.