Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Matovič: SaS nebola za zvýšenie deficitu

Igor Matovič, archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Návrh zákona napokon prevzal do kompetencie rezort financií.

Bratislava 21. júla (TASR) – Koaličná strana SaS nesúhlasila so zvyšovaním deficitu štátneho rozpočtu, a teda ani s financiami na odškodňovanie podnikateľov. V súvislosti s avizovaným odškodňovacím zákonom to v stredu po rokovaní vlády uviedol minister financií Igor Matovič.

„Keď chcete niekomu prispieť peniaze, musíte mať peniaze v štátnom rozpočte. Všetkým, celému Slovensku, je verejne známy postoj strany SaS, ktorá nesúhlasila s navyšovaním deficitu štátneho rozpočtu, tým pádom neodsúhlasili ani peniaze na odškodňovanie podnikateľov," podotkol Matovič.

Koaličná strana SaS nesúhlasila so zvyšovaním deficitu štátneho rozpočtu, a teda ani s financiami na odškodňovanie podnikateľov. V súvislosti s avizovaným odškodňovacím zákonom to v stredu po rokovaní vlády uviedol minister financií Igor Matovič (OĽANO).

"Keď chcete niekomu prispieť peniaze, musíte mať peniaze v štátnom rozpočte. Všetkým, celému Slovensku, je verejne známy postoj strany SaS, ktorá nesúhlasila s navyšovaním deficitu štátneho rozpočtu, tým pádom neodsúhlasili ani peniaze na odškodňovanie podnikateľov," podotkol Matovič.

Hovorca SaS Ondrej Šprlák reagoval s tým, že strana SaS súhlasila so zvýšením výdavkov štátneho rozpočtu na všetky "covidové" položky, ale nie v predkladanej výške. „Treba pripomenúť, že navýšenie štátneho rozpočtu o 3,7 miliardy eur prešlo 28. mája bez ohľadu na názor a hlasovanie strany SaS," dodal. Zároveň zdôraznil, že líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík predkladal odškodňovací zákon viackrát, no bezúspešne.

Pôvodne chcel návrh odškodňovacieho zákona na rokovaní vlády presadiť minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). "Pointa je v tom, aby sme nemuseli na každý jeden sektor pripravovať zákon a aj schému, ktorú musí následne schváliť komisia," skonštatoval ešte vo februári Sulík v súvislosti s odškodňovacím zákonom. Návrh zákona napokon prevzal do kompetencie rezort financií.


Pôvodne chcel návrh odškodňovacieho zákona na rokovaní vlády presadiť minister hospodárstva Richard Sulík. „Pointa je v tom, aby sme nemuseli na každý jeden sektor pripravovať zákon a aj schému, ktorú musí následne schváliť komisia," skonštatoval ešte vo februári Sulík v súvislosti s odškodňovacím zákonom. Návrh zákona napokon prevzal do kompetencie rezort financií.