Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Štátny fond rozvoja bývania má nového generálneho riaditeľa

Na archívnej snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal. Foto: TASR - Jakub Kotian

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) verí, že generálny riaditeľ bude pokračovať v podpore nájomného bývania.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Generálnym riaditeľom Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) sa stal Tomáš Lamprecht. Informoval o tom hovorca Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Ivan Rudolf. Výberové konanie sa konalo na pôde rezortu vo štvrtok 25. novembra.

Rudolf poznamenal, že do výberového konania na post generálneho riaditeľa sa prihlásili traja uchádzači, pričom jeden sa na výberovom konaní nezúčastnil. Zvolený bol teda Lamprecht, ktorý uspel v písomnej aj ústnej časti výberového konania. Je dlhoročným zamestnancom ŠFRB a od júna bol dočasne poverený aj jeho vedením.

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) verí, že generálny riaditeľ bude pokračovať v podpore nájomného bývania. "Aktuálne ŠFRB participuje na desiatkach projektov výstavby či rekonštrukcie bytov určených na výhodné nájomné bývanie. Verím, že záujem oň bude aj ďalej rásť, aj vďaka v súčasnosti prebiehajúcej veľkej mediálnej kampani," poznamenal Doležal.

Hovorca pripomenul, že ŠFRB má pre tento rok v rozpočte na podporu nájomného bývania, výstavbu zariadení sociálnych služieb či obnovu obytných budov 237 miliónov eur a s rovnakou sumou počítajú aj návrhy rozpočtu na ďalšie dva roky. Fond nedávno zjednodušil podmienky na získanie výhodných úverov tak pre obce, ako aj pre mladomanželov či znevýhodnené skupiny obyvateľstva. "Zároveň sa zamestnanci fondu pravidelne stretávajú so zástupcami samospráv a aktívne im pomáhajú pri príprave a realizácii projektov nájomného bývania," uzavrel Rudolf.