Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy: Triezvo vnímame zodpovednosť predošlého vedenia NDS

Logo Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Slovensko podľa kontrolórov pre nezrovnalosti pri výstavbe diaľnic prichádza o milióny eur. Kontrolované boli zákazky v hodnote viac ako 420 miliónov eur v období rokov 2019 až január 2021.

Bratislava 8. októbra (TASR) – Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR "veľmi triezvo" vníma zodpovednosť predchádzajúceho vedenia Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Rezort tak reagoval na správu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR o procesoch verejného obstarávania v NDS.

Ministerstvo dopravy podľa hovorcu Ivana Rudolfa správu NKÚ zobralo na vedomie. Ak to bude potrebné, rezort dopravy je pripravený byť absolútne súčinný orgánom činným v trestnom konaní. "Koniec koncov, pred niekoľkými týždňami nastúpil do pozície generálneho riaditeľa manažér, ktorý má za úlohu okrem iného aj zauditovať všetky vnútorné procesy v rámci Národnej diaľničnej spoločnosti," dodal Rudolf.

NKÚ po preverení systému verejného obstarávania v NDS konštatoval, že proces verejného obstarávania v diaľničnej spoločnosti nebol v rokoch 2019 a 2020 nastavený transparentne a nebránil možným podvodom či korupcii. Slovensko podľa kontrolórov pre nezrovnalosti pri výstavbe diaľnic prichádza o milióny eur. Kontrolované boli zákazky v hodnote viac ako 420 miliónov eur v období rokov 2019 až január 2021.