Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

Medzi Starou Kremničkou a Bartošovou Lehôtkou obnovili cestu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Oprava úseku bola súčasťou veľkoplošných opráv ciest I. triedy Slovenskej správy ciest, celkové náklady predstavovali viac ako dva milióny eur bez DPH.

Stará Kremnička 30. júna (TASR) - V okrese Žiar nad Hronom bola ukončená rekonštrukcia približne 5,3 kilometra (km) dlhého úseku cesty I/65 medzi obcami Stará Kremnička a Bartošova Lehôtka. Od tohto týždňa už môžu motoristi využívať novú vozovku bez dopravných obmedzení. TASR o tom informovalo Združenie EUROVIA - Doprastav, ktoré práce realizovalo.

Stavebné práce na predmetnom úseku trvali 50 dní a spočívali v odfrézovaní pôvodnej vozovky, realizácii postrekov, náterov a posypov v dvoch vrstvách a v osadení geomreží na vystuženie asfaltových vrstiev. Počas rekonštrukcie bola použitá aj metóda recyklácie za studena, ktorá umožňuje opätovné využitie stavebných materiálov zabudovaných v konštrukcii vozovky.

"Túto nízkoodpadovú technológiu sme využili pri rekonštruovaní časti úseku s rozlohou viac ako 37.000 štvorcových metrov. Je to efektívny a šetrný postup, ktorý sa pozitívne odrazí aj na nákladoch," skonštatovala hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK Simona Tančáková. Oprava úseku bola súčasťou veľkoplošných opráv ciest I. triedy Slovenskej správy ciest, celkové náklady predstavovali viac ako dva milióny eur bez DPH.