Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Meloniová:Minimálna mzda by sa mohla uplatňovať v niektorých prípadoch

Talianska premiérka Giorgia Meloniová. Foto: TASR/AP

Rada dostala 60 dní, aby prišla s komplexným návrhom, ako bojovať proti neštandardnej práce, ktorý by mohol obsahovať aj minimálnu mzdu pre niektoré kategórie, uviedla premiérka.

Rím 14. augusta (TASR) - V Taliansku by sa mohla uplatňovať minimálna mzda pre niektoré kategórie zamestnancov v rámci komplexného úsilia v boji proti nízkym mzdám, uviedla v pondelok premiérka Giorgia Meloniová. Odmietla však riešiť tento problém jediným všeobecným zákonom, ako to v júli navrhli opozičné strany. TASR o tom informuje na základe správy agentúry ANSA.

Talianske opozičné strany predložili v júli návrh zákona, ktorým sa zavádza minimálna mzda 9 eur na hodinu. Proces posudzovania návrhu v dolnej komore parlamentu vládna koalícia pozastavila na 60 dní, pričom vyzvala Národnú radu pre hospodárstvo a prácu (Cnel), aby navrhla alternatívy. Meloniová postup vlády obhajovala.

Rada dostala 60 dní, aby prišla s komplexným návrhom, ako bojovať proti neštandardnej práce, ktorý by mohol obsahovať aj minimálnu mzdu pre niektoré kategórie, uviedla premiérka. Je vylúčené, aby sa problém nízkych miezd dal vyriešiť jediným a všeobecným opatrením o minimálnej mzde, zdôraznila Meloniová.