Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Memorandum Pro Export podporilo aj Ministerstvo obrany SR

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Partnerom rady exportérov je aj Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu SR a medzi členmi rady je niekoľko firiem z tohto sektora.

Bratislava 9. júna (TASR) - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v stredu (8. 6). podpísal Memorandum Pro Export, ktorým slovenskí exportéri vyvolali celospoločenskú diskusiu o podpore exportu a medzinárodného obchodu. K memorandu sa pripojili univerzity, veľvyslanci a nedávno aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) či minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), informovala vo štvrtok Rada slovenských exportérov.

"Ministerstvo obrany týmto iba potvrdzuje svoju dlhodobú podporu slovenskému obrannému priemyslu, ktorý okrem presadenia sa na slovenskom trhu, sa dlhodobo profiluje v zahraničí a prevažnú časť jeho tržieb tvorí export," uviedol po podpise memoranda Naď.

Podnikatelia volajú po zvýšení podpory slovenskému exportu, odstránení duplicít a systémovejšom prístupe štátu v súčasnom krízovom období. Memorandum Pro Export je dokument, ktorý svojím podpisom podporili desiatky jednotlivcov, firiem a organizácií, ktoré dovedna reprezentujú viac ako 10.000 súkromných spoločností s tržbami vyše 11 miliárd eur.

Partnerom rady exportérov je aj Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu SR a medzi členmi rady je niekoľko firiem z tohto sektora. Predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek dodal, že obranný priemysel potrebuje nevyhnutne v prvom rade podporu na domácom trhu, aby sa prostredníctvom referencií dokázal presadiť aj v zahraničí.