Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Mercedes pripravuje svoje závody na výrobu elektrických vozidiel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Závody v nemeckom Sindelfingene, Brémach a Rastatte a tiež v maďarskom Kecskeméte začnú od polovice dekády vyrábať nové modely, uviedol Mercedes.

Stuttgart 29. júna (TASR) - Nemecký výrobca automobilov Mercedes-Benz upravuje svoju sieť závodov na výrobu nového radu luxusných elektrických vozidiel, keďže sa pripravuje na prechod na elektromobily do konca desaťročia. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Cieľom Mercedes-Benz je do konca tohto desaťročia znížiť emisie oxidu uhličitého (CO2) na osobné auto počas životného cyklu o polovicu v porovnaní s rokom 2020.

Podľa Jörga Burzera, člena predstavenstva pre výrobu a dodávateľský reťazec, je automobilka pripravená na rýchle zvýšenie objemu výroby celej škály elektrických modelov. Dodal, že nové nastavenie nasledovalo po rozhovoroch medzi vedením a zástupcami zamestnancov.

Závody v nemeckom Sindelfingene, Brémach a Rastatte a tiež v maďarskom Kecskeméte začnú od polovice dekády vyrábať nové modely, uviedol Mercedes.

Batériové systémy bude dodávať výrobná sieť s továrňami na troch kontinentoch. "Miestna výroba batériových systémov je kľúčovým faktorom úspechu pre elektrický nábeh Mercedes-Benz a rozhodujúcim komponentom pre flexibilné a efektívne uspokojenie globálneho dopytu po elektrických vozidlách," uvádza sa vo vyhlásení automobilky.