Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Humenné dalo rozšíreniu spoločnosti Andritz Slovakia zelenú

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ivan Kríž

Začatie výstavby závodu sa očakáva do jedného roka od nadobudnutia príslušných povolení.

Humenné 5. marca (TASR) – Zámer spoločnosti Andritz Slovakia rozšíriť svoje výrobné priestory v mestskom priemyselnom parku v Humennom v stredu (2. 3.) odobrili poslanci humenského mestského zastupiteľstva. Ako informuje samospráva na svojej internetovej stránke, aktivity výrobcu kompletných technológií a zariadení pre rôzne odvetvia priemyslu má v horizonte rokov 2022 až 2024 potenciál vytvorenia 50 až 60 nových pracovných miest.

"Celková plocha prenajatých pozemkov je 13.996 štvorcových metrov. Táto plocha bude slúžiť na rozšírenie výrobných kapacít investíciami v hodnote asi 15 miliónov eur na opracovanie železných a neželezných kovov za účelom výroby komponentov a skupín dielcov pre jednotlivé divízie Andritz," priblížilo mesto. Investícia spoločnosti zahŕňa výstavbu výrobnej haly s plochou približne 3000 štvorcových metrov s možnosťou ďalšieho rozširovania a tiež montáž technologických zariadení, z ktorých 90 percent bude úplne nových. Začatie výstavby závodu sa očakáva do jedného roka od nadobudnutia príslušných povolení.

Andritz Slovakia, s. r. o., je členom rakúskej Andritz Group, ktorá má globálne viac ako 29.000 zamestnancov, je jej výrobným podnikom. Andritz Group je celosvetovým dodávateľom kompletných technológií, zariadení a služieb pre vodné elektrárne, papierne a celulózky, spracovateľov kovov a ocele a tiež filtráciu kalov v komunálnej aj priemyselnej oblasti. Slovenská spoločnosť vo svojich prevádzkach v Humennom a Spišskej Novej Vsi zamestnáva približne 500 pracovníkov a v roku 2019 dosiahla predaje vo výške 49 miliónov eur.