Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Mesto Nová Baňa pre koronakrízu požiada štát o návratnú finančnú pomoc

Na archívnej snímke zo 5. decembra 2018 sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

Prostriedky chce použiť na nákup kompostérov, vybudovanie kontajnerových stojísk či rekonštrukčné práce v rámci mesta.

Nová Baňa 17. septembra (TASR) – Mesto Nová Baňa požiada Ministerstvo financií (MF) SR o návratnú finančnú pomoc vo výške 167.000 eur. Prostriedky chce použiť na nákup kompostérov, vybudovanie kontajnerových stojísk či rekonštrukčné práce v rámci mesta. TASR o tom informoval primátor mesta Branislav Jaďuď.

Novobanskí poslanci na stredajšom (16. 9.) mestskom zastupiteľstve schválili návrh na prijatie návratnej finančnej pomoci MF vo výške 167.000 eur, ktorá má kompenzovať výpadok príjmov samosprávy v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. „Vďaka tejto pomoci pokryjeme tie projekty, ktoré sme museli v dôsledku krízy zastaviť,“ priblížil Jaďuď.

Mesto sa chce vrátiť k vybudovaniu spevnených plôch Nábrežná pri materskej a základnej škole za 25.000 eur, ktoré budú slúžiť najmä rodičom, ale aj obyvateľom neďalekých domov, či návštevníkom multifunkčného ihriska. Sumu 10.000 eur použijú na opravu paralelných chodníkov smerujúcich k základnej škole vrátane opravy mosta cez Novobanský potok.

Ďalšie finančné prostriedky chce mesto investovať do obnovy schodiska a terasy v blízkosti radnice, odhadovaných 35.000 eur použijú na opravu oplotenia radničného parku. „Na zastrešenie kontajnerových státí v rámci celého mesta vyčleňujeme 50.000 eur, 39.000 eur chceme použiť na nákup 400 kusov chýbajúcich kompostérov, ktoré už v roku 2018 nebolo možné získať v rámci výzvy Operačný program - Kvalita životného prostredia,“ vysvetlil Jaďuď.