Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Mesto Šaľa zrekonštruuje z nórskych fondov všetky budovy ZŠ Ľ. Štúra

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Škola bola postavená v roku 1963. Pred dvoma rokmi sa mestu podarilo zrekonštruovať tri hlavné časti školy zo zdrojov Environmentálneho fondu.

Šaľa 11. apríla (TASR) – Mesto Šaľa zrekonštruuje všetky budovy Základnej školy Ľ. Štúra v Šali. V rámci projektu Šaľa na ceste k zmierňovaniu klimatických zmien získala samospráva na zateplenie budovy školského klubu detí, jedálne a telocvične financie z nórskych fondov, informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová.

Mesto získalo z nórskych fondov celkovo približne 730.000 eur, ktoré sú určené na financovanie dvoch aktivít projektu. Na zateplenie objektov základnej školy je vyčlenených 230.000 eur, ďalšia časť financií bude smerovať do revitalizácie medzihrádzového priestoru. "Práce sa začali v týchto dňoch a potrvajú približne dva mesiace. Chod školy by nemali výraznejšie ovplyvniť," skonštatovala Kollerová.

Škola bola postavená v roku 1963. Pred dvoma rokmi sa mestu podarilo zrekonštruovať tri hlavné časti školy zo zdrojov Environmentálneho fondu. Okrem estetického efektu očakáva radnica od projektu aj úsporu energií.