Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Turčianske Teplice chcú zrekonštruovať kultúrny dom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Náklady na rekonštrukciu samospráva odhadla na 566.471,12 eura bez dane z pridanej hodnoty, lehotu na predkladanie ponúk určila do 17. septembra.

Turčianske Teplice 6. septembra (TASR) - Objekt kultúrneho domu (KD) v centre Turčianskych Teplíc plánuje samospráva kúpeľného mesta kompletne zrekonštruovať. Práce by mali mesto vyjsť na viac ako 560.000 eur. "Potreba modernizácie KD vznikla najmä z dôvodu nevyhovujúceho technologického vybavenia a zlého diváckeho komfortu, zároveň sa týka užívania sály aj na účel kina a spoločenských priestorov," informovala radnica vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Prevádzku tak samospráva navrhuje ako polyfunkčnú, bude kombináciou divadelnej sály, priestorov kultúrno-spoločenského centra a kina s potrebným technickým a hygienickým zázemím. "Návrh sa snaží zohľadniť súčasné požiadavky kladené na kultúrno spoločenské zariadenia mestského typu tak, aby boli priestory schopné spĺňať potreby a požiadavky najširšej klientely," skonštatovalo mesto.

Náklady na rekonštrukciu samospráva odhadla na 566.471,12 eura bez dane z pridanej hodnoty, lehotu na predkladanie ponúk určila do 17. septembra. Kritériom pre výber víťaza súťaže bude najnižšia ponúknutá cena. Investíciu chce mesto financovať zo svojho rozpočtu.