Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Ekonomika

Žiar nad Hronom pripravuje obnovu vnútroblokov za vyše 575.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Lukáš Mužla

V projekte mesto počíta s revitalizáciou plochy s výmerou 39.410 štvorcových metrov v celkom štyroch vnútroblokoch v blízkosti Námestia Matice slovenskej.

Žiar nad Hronom 10. augusta (TASR) – Mesto Žiar nad Hronom sa pripravuje na revitalizáciu štyroch vnútroblokov v centrálnej mestskej zóne za viac ako 575.000 eur. Ako na oficiálnej webovej stránke informuje samospráva, žiadosť o dotáciu na podporu projektu podalo mesto ešte v máji, aktuálne je vo fáze odborného hodnotenia.

V projekte mesto počíta s revitalizáciou plochy s výmerou 39.410 štvorcových metrov v celkom štyroch vnútroblokoch v blízkosti Námestia Matice slovenskej. Súčasťou zámeru je i osadenie mobiliáru, digitálnych informačných kioskov a obnova zelených plôch na Ulici Štefana Moyzesa, ktorá vnútrobloky prepája.

V prvej etape urobíme časť Moysesovej ulice od Základnej školy na Ulici Dr. Janského vrátane všetkých vnútroblokov po námestie. Druhá etapa sa musí ešte doprojektovať. S ňou sa budeme uchádzať o dotáciu v jednom z ďalších kôl výzvy,“ priblížil primátor mesta Peter Antal.

V rámci revitalizácie vnútroblokov centrálnej mestskej zóny v Žiari nad Hronom by vo verejnom priestore mala pribudnúť nová zelená výsadba, ale i lavičky, odpadkové koše či stojany na bicykle. Rekonštrukcia by sa mala dotknúť i vybraných chodníkov, ktoré sú už v nevyhovujúcom stave. „Použijú sa tu vodopriepustné materiály a súčasťou projektu sú aj digitálne informačné kiosky,“ dodal primátor.