Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Poslanci v Liptovskom Hrádku schválili viac ako 10-miliónový rozpočet

Na archívnej snímke zo 5. decembra 2018 sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

Primátor Branislav Tréger poznamenal, že k rozpočtu prakticky počas celého roka zbierali podnety od občanov, poslancov i kolegov z mestského úradu.

Liptovský Hrádok 13. decembra (TASR) – Mesto Liptovský Hrádok bude v roku 2022 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 10.529.323 eur. Hlasovaním ho v uplynulých dňoch odobrili poslanci mestského zastupiteľstva v Liptovskom Hrádku.

"Bežný rozpočet na rok 2022 je zostavený ako prebytkový vo výške 391.400 eur, kapitálový rozpočet je schodkový vo výške 958.600 eur. Prebytok finančných operácií je vo výške 567.200 eur. Schodok kapitálového rozpočtu je vyrovnaný prebytkom bežného rozpočtu a finančných operácií," vysvetlila vedúca finančného odboru mesta Iveta Gajdošová.

Primátor Branislav Tréger poznamenal, že k rozpočtu prakticky počas celého roka zbierali podnety od občanov, poslancov i kolegov z mestského úradu. "Návrh rozpočtu prerokovali všetky komisie. Počas jeho prípravy sme sa stretli aj s poslancami, s ktorými bola debata konštruktívna," uviedol. Rozpočet je podľa jeho slov zameraný investične.

Tréger vyzdvihol, že na investičné akcie vyčlenili viac ako 1,8 milióna eur, plus v školských zariadeniach plánujú investície na úrovni 80.000 eur. "Môže sa stať, že počas roka sa rozpočet bude meniť v závislosti od cien tovarov a služieb i ekonomickej situácie, no operatívne budeme reagovať," skonštatoval.