Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Rezort financií pozýva SaS na stretnutie k budúcoročnému rozpočtu

Na snímke v popredí vpravo premiér SR Eduard Heger a vľavo minister financií SR Igor Matovič (obaja OĽaNO) počas tlačovej konferencie po tom, čo vláda SR schválila štátny rozpočet v Bratislave v piatok 14. októbra 2022. V pozadí zľava štátny tajomník ministerstva financií SR Marcel Klimek, vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za Ľudí), minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina), minister hospodárstva Karel Hirman a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

MF je presvedčené, že prípadné rozpočtové provizórium by spôsobilo významné hospodárske škody celej slovenskej ekonomike – občanom aj firmám.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Ministerstvo financií (MF) SR pozýva predstaviteľov poslaneckého klubu SaS na pracovné stretnutie k návrhu zákona o štátnom rozpočte na rok 2023. Rezort financií tak reaguje na vyhlásenia niektorých poslancov Národnej rady (NR) SR, ktorí verejne deklarovali, že rozpočet nepodporia. TASR o tom informoval tlačový odbor MF. Stretnutie sa má uskutočniť vo štvrtok (10. 11.) o 14.00 h na ministerstve.

"Ministerstvo financií SR má záujem o vecnú a odbornú diskusiu, no nie cez odkazy v médiách, ale za jedným stolom," skonštatoval rezort financií. Predstaviteľov poslaneckého klubu strany SaS preto pozýva na stretnutie, na ktorom je MF pripravené zodpovedať všetky otázky a vysvetliť prípadné nejasnosti. Pozvánka už podľa rezortu bola doručená do podateľne parlamentu.

"V nadväznosti na nadchádzajúce hlasovanie v Národnej rade SR Ministerstvo financií SR vníma v prípade predmetnej legislatívy viacero nejasností a otázok zo strany vášho poslaneckého klubu," konštatuje rezort financií v pozvánke pre poslanecký klub SaS.

MF je presvedčené, že prípadné rozpočtové provizórium by spôsobilo významné hospodárske škody celej slovenskej ekonomike – občanom aj firmám.

Vláda v polovici októbra schválila návrh rozpočtu verejnej správy na roky 2023 až 2025. Vyplýva z neho, že deficit verejných financií SR by mal v budúcom roku vzrásť na 6,44 % hrubého domáceho produktu (HDP) z tohtoročných takmer 5 %.